onsdag 1 december 2010

Upplagt för besvikelse efter ECBs presskonferens i morgon?

Mycket Europaskuldkrissnack på sistone. Fast inga egentliga nyheter sedan i maj. Mer en illustration på att marknaden till slut tog av sig QE2-glasögonen och hittade något annat att handla på...

Idag
1: Först släppte Reuters nyheten att USA kan tänka sig stödja en utökning av Europas EFSF (European Financial Stability Facility) genom att bidra med mer pengar till IMF. Euron stärktes betydligt på denna nyhet mot dollarn.

2: Nu rapporterar bloggen Zerohedge att WSJ släppt nyheten att USA inte alls diskuterat något sådant. Euron tappar.

När ickenyheter som #1 får rätt stor påverkan är det en signal om att sentimentet/positioneringen ändå varit rätt stretchad. (Det är en ickenyhet eftersom det är ytterst osannolikt att de styrande skulle kunna mala igenom något sådant i kongressen givet republikanernas motstånd mot större underskott.)


Det stora frågetecknet inför morgondagen är ECB
Det stora frågetecknet inför morgondagen är hur mycket FTs framsida idag påverkat marknadssentimentet.  Om det är FT som gör en höna av en fjäder riskerar vi att få en mer sur morgondag när ECB inte levererar en rejäl expansion av sitt obligationsköparprogram SMP. Utifrån de headlines jag sökte fram idag så verkade det inte vara så mycket nytt Trichet kom med igår, vilket antyder att FT gör just en höna av en fjäder. Facit får vi i morgon 14:30 när farbror Trichet börjar tala.
2 kommentarer:

  1. Ja, vi fick facit. Vad ska man säga.. Den sista centralbankschefen som fortfarande stod med fötterna på jorden har tyvärr tagit av lustgasen och sällat sig till planeten där de andra tävlar om att missbruka Keynes teorier.

    Inte konstigt att marknaden gör vad den gör. Nu börjar tom FED chefer att oroa sig (Charles Plosser) och då ska man veta att det aldrig kommer att gå politiskt att stoppa den urholkning av pengars värde vi står inför. Bara att fortsätta köpa tillgångsklasser, än är det långt kvar in den riktiga bubblan brister.

    SvaraRadera
  2. Har för övrigt saknat dina uppdateringar. Hoppas att det blir mer frekvent framöver.

    SvaraRadera